zondag 11 maart 2012

50!

Een mooie leeftijd voor een nieuw begin!

Vandaag lijkt de lente hier in het Utrechtse volop begonnen.
Vandaag ben ik, Henk, 50 geworden. Geen moment voor treurige of diepgaande overdenkingen over wat ik tot nu toe met mijn leven heb gedaan, maar juist de start van een nieuwe toekomst, met nieuwe plannen.
De stap om te verhuizen naar Noorwegen is de grootste stap die we beiden ooit in ons leven hebben gemaakt, maar we zetten die met heel veel plezier en nieuwsgierigheid.
Die toekomst is eigenlijk al begonnen met het opzeggen van mijn baan bij MEE Nederland, waar ik nu nog twee dagen zal werken.
Dan hebben we allebei de handen vrij om onze verhuizing verder voor te bereiden.
Het is haast nog niet voor te stellen dat op 6 april hier de verhuiswagen komt voorrijden en dat dan alles ingepakt moet zijn.....

Maar voor het zover is zullen we ook afscheid moeten nemen van familie en vrienden die ons dierbaar zijn en zo'n vertrouwd onderdeel zijn van ons leven hier in Nederland.
Gisteren hebben we dat al gedaan met een groot deel van de familie. Tussen de rotzooi en de verhuisdozen in, was het een gezellige boel, met z'n zeventienen. Het was niet alleen afscheid en mijn verjaardag, maar ook en vooral: wanneer zien we elkaar in Noorwegen?
Vandaag bleef het gebruikelijke telefoontje van mijn moeder om mij te feliciteren uit. Nog geen twee maanden geleden overleed zij zomaar. Wij warmen ons aan de gedachte dat zij ons ondersteunde in onze plannen en dat zij supertrots op mij, op ons was!
Niet belemmerd, maar ook weer niet onbelast, stappen we vol verwachting de verdere toekomst in. Noorwegen, we komen er aan!

7 opmerkingen:

 1. Henk gefeliciteerd. 50 worden is prachtig, maar de stap zetten om naar Noorwegen te verhuizen is schitterend.
  Veel plezier vandaag. Tot snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Henk, net wat je vanavond zei: "50 worden is wel bijzonder, maar emigreren en (zelf) ondernemer zijn, is nog veel meer bijzonder".
  We kijken uit naar komend weekend om samen veel vooruit en af en toe even acherom te kijken. We gaan jullie volgen, in welke hoedanigheid dan ook,

  Dirk & Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nog steeds zo stoer van jullie! Natuurlijk volg ik hier jullie verhalen, ik kan niet wachten tot jullie daadwerkelijk vanuit Noorwegen bloggen. Geniet nog maar even van al het Hollandse, 't is 6 april voordat je het weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsnog gefeliciteerd Henk ! Vandaag pas het weblog voor het eerst bezocht.. Grappig dat jou verjaardag op dezelfde dag valt als de mijne. Ikzelf ben gisteren 37 jaar geworden. Veel succes & plezier met de voorbereidingen en "Velkommen til Norge" !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ervan uit dat t niet wordt zoals Ali ons zei: If you go that way, they `ll never find you.
  Succes en we gaan jullie volgen: "Tot in Noorwegen"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Henk en Aleid,
  Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag, Henk.
  Het leven kent alleen maar mogelijkheden ... maar je moet ze wel pakken. En dat doen jullie.
  Ik bewonder jullie voor deze stap. Heel veel succes, en geniet van elkaar zoveel als mogelijk. Je weet wel waarom?

  Warme groet,
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ff testen of dit werkt, nogmaals heelveel succes aldaar
  we gaan jullie missen
  groetjes van clau, lil en jo

  BeantwoordenVerwijderen