Solvik Mat

 
Solvik Mat is de naam van het bedrijf dat we begin 2013 hebben opgezet. Solvik is de naam van het mooie oude (1870) houten huis dat we bewonen, aan de oever van het Tokemeer. 
 
 
Mat is Noors voor 'eten, voedsel'. Solvik Mat, dat zijn wij samen:
 
 
 
Ons bedrijf is in ontwikkeling en zal straks 3 takken hebben:
 
Voedingsproducten
Catering
Bier
 
We werken nu nog vanuit onze huiskeuken, met toestemming van de Noorse Keuringsdienst van waren, maar we werken aan de inrichting van een ruimere, voor professionele productie geschikte bedrijfskeuken. Daarvoor willen we de oude voormalige winkel op de begane grond van ons pand gebruiken. Dat kost tijd en geld, dus laat nog even op zich wachten.
   
Over voedingsproducten:
 
 
We ontwikkelen receptuur en produceren kant-en-klare voedingsproducten in glas, zoals ingemaakte augurken, verschillende soorten chutney van groenten en fruit, jam in originele fruitcombinaties, bijzondere marmelades, pittige sambal, grove mosterd met tijm en honing, en pestosaus van in het wild geplukt zevenblad.
Op termijn willen we ook diverse soepen aanbieden, die alleen hoeven worden opgewarmd. Vegetarisch, met vlees, vis of kip, met daarbij gekruide croutons van eigen baksel.
 
De producten zijn waar mogelijk gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten, en liefst biologisch: groenten, fruit, vlees en kip uit Telemark. De verse kruiden komen uit onze eigen tuin. We gebruiken geen kunstmatige conserveringsmiddelen, zo min mogelijk zout en zo min mogelijk suiker.
 
De potjes zijn verkrijgbaar in een aantal boerderijwinkels en delicatessenzaken in Telemark, en in de toekomst ook te koop in onze bedrijfskeuken  c.q. winkeltje op Solvik.
 
 
 

 
 
Over catering:
 
 
   
 
 
     
We bieden beperkte cateringservice aan bedrijven en particulieren in de gemeente Drangedal en omgeving. Beperkt, dat wil zeggen niet voor partijen van honderden mensen, maar voor kleine en middelgrote gezelschappen. Die kunnen kiezen uit goed verzorgde lunches van rijkelijk belegd smørbrød, spannende tapasschotels en gezonde salades. Vegetarisch of met vlees, vis of kip.
 

Het tarwe- en speltbrood bakken we zelf, de verse kruiden (basilicum, bieslook, oregano, peterselie, munt, tijm, dille) kweken we in eigen tuin.

Bestellingen kunnen worden opgehaald of kosteloos worden bezorgd binnen een straal van 10 km vanaf Solvik. Voor grotere afstanden brengen we een kilometerprijs in rekening.
 
 
Over bier:
Onze bieren zijn gebrouwen met liefde en met zuiver water uit eigen bron.
Nadere informatie en plaatjes volgen!