Ons profiel

Wie zijn wij?Wij zijn Henk (Kramer) en Aleid (de Jong) en behalve verknocht aan elkaar, sinds een aantal jaren ook aan Noorwegen: dat land heeft ons bij de eerste kennismaking in het hart geraakt!

In de zomervakantie van 2010 ontdekten we dat we het liefst in Noorwegen wilden blijven: werken, wonen, elke dag deel hebben aan de schoonheid van het land en van de rust en de ruimte van het leven buiten de stad. We gaven onszelf drie jaar de tijd om ons te verdiepen in de mogelijkheden. En in de consequenties van echt verhuizen, het vertrouwde leven in Nederland achter te laten en alles over een andere boeg te gooien. Helemaal een nieuw begin maken, voordat we ons daarvoor te oud voelen....

Onze motivatie werd steeds steviger, onze plannen serieuzer en vervolgens werd een en ander sneller concreet dan we hadden gedacht. In februari kwam alles rond: we gaan!Het roer gaat om, alles wordt anders. Niet meer een appartement in een grote stad, maar een houten huis aan een stil meer. Niet meer werken aan een bureau op een kantoor, maar in de keuken staan. Niet meer elke dag voorgeschreven taken uitvoeren, maar onze eigen creativiteit inzetten en nieuwe wegen bewandelen.

In april (2012) laten we Utrecht achter ons. We verhuizen naar Drangedal in Telemark, om in ons eigen bedrijf te gaan werken. Samen met onze Noorse partner hebben we 'Idunns Mathus AS' opgericht: een BV in catering en in productie van kant-en-klare soepen en andere maaltijden voor de verkoop in de wijde omtrek. Zoveel mogelijk gemaakt met lokale, biologische ingrediënten. Dus in samenwerking met boeren en telers uit de streek.
Het wordt een avontuur, maar we gaan ervoor!