dinsdag 8 mei 2012

Vier weken later (a bit of wildlife...)

Vandaag precies 4 weken geleden stonden we te wachten tot de verhuiswagen hier de bocht door kwam om onze spullen af te leveren. Ongelofelijk, maar het lijkt allemaal al veel langer geleden! Er gebeurt van alles en nog wat en geen dag is hetzelfde. Een goede start maken met het bedrijf is één ding, het genieten van de omgeving een ander.
 

Het is een genot om zomaar de deur uit te lopen en in een straal van nog geen 150 meter zoveel dingen te ontdekken. We zijn nu een paar keer met de auto zomaar een weggetje, omhoog de bergen in gereden, maar veel tijd daarvoor hebben we nog niet gehad.
1 mei was zoals gezegd een vrije dag en hadden we geen afspraken. Dus tijd om de directe omgeving van het huis te verkennen. De oude houten schuur blijkt wat gammeler dan we op de foto's konden zien. Er liggen allerlei spullen, de deur sluit niet en er zit een groot gat in het dak. Volgens Olav geen probleem, want dat maakt 'ie in de herfst wel weer dicht. Dan kan een deel van onze houtvoorraad voor de winter mooi droog staan....

Na wat takken etc. uit de 'tuin' gehaald te hebben (voor de houtkachel) en te hebben bekeken wat er zoal in de tuin staat (veel, en niet allemaal even duidelijk, in ieder geval een pruimenboom, en een perenboom) liepen we naar de oever van het meer. De bomen en boompjes langs de waterkant ontbotten in een heel rap tempo. Per dag zie je de verschillen! In de zon zijn de zompige walkanten snel aan het uitdampen en opdrogen. Tijd voor allerlei dieren om na hun winterslaap actief te worden.
Bijna had ik een vormeloze modderklodder verpletterd, die wel erg de vorm van een kikker leek te hebben. Ineens bewoog de klodder en ontpopte die zich als een flinke pad! Zo staan we ineens tussen een flinke groep padden die hun trek naar het water hebben gevonden. Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naar toe? Kwakend, zwenmend en parend zit het hele stel in de modderige waterkant. Nooit zoiets gezien. En een paar dagen later: geen spoor meer van ze bekennen. 


Kennelijk was er meer belangstelling voor de padden.....Wat ik aanzag voor een stukje rondslingerende tuinslang bleek een heuse slang!
Afgelopen zaterdag was er een bijzondere maanstand. Dat werd ons pas achteraf duidelijk.
We vroegen ons al af hoe het toch kon dat de maan zo groot, helder en laag vanuit ons raam te zien was. Met een onweerstaanbare weerspiegeling in het meer. Voor de liefhebbers die het door de bewolking gemist hebben: deze foto is omstreeks 22.30 uur genomen.  

Ook de bomen aan de overkant van het meer kleuren met de dag groener, en de fruitbomen krijgen hier in één dag bloesem. Alles en iedereen bereidt zich voor op de zomer. We moeten nog zoveel doen, maar met één ding moeten we wel haast maken, namelijk een gordijn voor het slaapkamerraam, om te voorkomen dat we 's ochtends om een uur of vier klaarwakker zijn. Een ander leven, okay, maar er zijn grenzen.... 

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie weerspiegeling van de maan!
  Ik kwam jullie blog tegen op zoek naar mensen die naar Noorwegen vertrekken. Leuk om ervaringen van anderen te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Henk en Aleid,

  niet kussen hè, die beesten, dat werkt niet bij padden. Ennuh, die tuinslang valt zo te zien onder de ring(tuin)slangen). veel plezier!

  Groet, Hans

  BeantwoordenVerwijderen