donderdag 12 april 2012

Verhuisdag 2

Van afscheid naar welkom!
En hier zijn we dan, in 'ons' huis in Henseid, dat nog mooier blijkt te zijn dan de foto's deden vermoeden. Vannacht hebben we er voor het eerst geslapen, in ons eigen bed. Zonder lakens, dat dan weer wel, want in welke doos die zitten weten we niet. En dan nog: in de voormalige winkel op de begane grond staan muren van (keurig opgestapelde) verhuisdozen en natuurlijk zit wat we nodig hebben ergens onderop en achteraan. Ook hier is het voorlopig kamperen dus. Maar hoe!

Zondag zijn we in het laatste warme afscheidsbad gedompeld, ditmaal in Amsterdam (bij Patricia & Kees), met een feestelijke paasbrunch. Joost, Lily en de kleine Claudio waren erbij, en later schoof Delft (Marjorie en Theo) aan bij het avondeten. Fijn om elkaar op deze manier nog even te kunnen meemaken.
Op de druilerige paasmaandag zijn we naar Schiphol gebracht en aan het eind van de middag werden we op een even druilerig Torp, het regionale vliegveld bij Sandefjord, verwelkomd door Idunn, onze vrolijke vennoot. Konden we meteen in de nieuwe bedrijfsauto naar onze toekomstige werkplek rijden, de keuken in Neslandsvatn. Daar had Idunns partner (Alex) lekker gekookt - hoe welkom zijn we!
Vervolgens hebben we overnacht in Henseid Skole, een magnifiek oud schoolgebouw dat door een Nederlands gezin wordt bewoond en deels wordt uitgebaat als B & B. Geweldig, een enorm schoollokaal tot onze beschikking, met een grote houtkachel, een heerlijk bed en een schoolbord waarop we ons even konden uitleven. Die avond hebben we het podium eventjes gebruikt om een kleine soort van vreugdepolonaise op te doen, zo blij dat we hier nu zijn...Gelukkig was er geen publiek, het was een belachelijke vertoning, maar het moest even. Zonder muziek dan.

En toen kwam verhuisdag 2: dinsdagmorgen konden we kennismaken met het huis (het heet Solvik, al staat dat nergens, maar dat weet iedereen) en met de eigenaar, tevens buurman. s'Middags kwam de monstrueuze verhuiswagen lossen en met hulp van Piet en de mannen van Drent (hulde!) stonden tegen 19.00 uur alle 223 dozen, de meubels en de losse spullen binnen, deels boven, en was ons bed gemonteerd. Opnieuw uitgeput en gebutst van het sjouwen hebben we die nacht nog maar in Henseid Skole doorgebracht.
Gisteren zijn we dan op Solvik begonnen met uitpakken en inrichten. Piet bracht ons een weilge blauwe hortensia in een 'velkommenmand' en constateerde en passant dat Solvik geen deurbel heeft - daar gaan we iets aan doen.
Zodra Henk er in was geslaagd alle apparatuur, ook de cd-speler, aan de praat te krijgen hebben we onze triomfmuziek oorverdovend laten klinken: The New Cool Collective, met 'Tramp Stamp'. De afgelopen hectische maanden hadden we af en toe behoefte aan dit soort herrie, als we weer een hindernis hadden genomen. Vandaar triomfmuziek. Maar eigenlijk gaf het voortdurend wisselende uitzicht over het water (nu eens bladstil en spiegelglad, dan weer onheilspellend grijs en onrustig rimpelend) meer aanleiding tot een sprookjesachtig stukje Grieg of een zwaarmoedig deuntje Mahler....
Inmiddels hebben we de eerste styremote (bestuursvergadering) van Idunns Mathus AS achter de rug. Voornamelijk in het Noors, dus flink in het diepe gesmeten. Gelukkig kunnen we zwemmen.

2 opmerkingen:

  1. Wow, nu is het avontuur dan echt begonnen. En wat een prachtig plaatje van het meer! Het is heel leuk om via jullie blog op de hoogte te blijven. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om te zien dat jullie in een warm bad kwamen (en gelukkig kunnen zwemmen). Leuk om de Blog te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen