zaterdag 7 april 2012

Verhuisdag (1)

Gisteren, vrijdag, was het dan zover. De verhuiswagen rijdt voor. En wat voor één! Hij vult zo'n beetje het gehele parkeerterrein voor ons appartementencomplex.
De chauffeur heeft op wonderbaarlijke wijze het vehikel er achteruit in gereden, terwijl er nauwelijks manoeuvreerruimte is. Vakmanschap!
Drent Transport komt met twee man en we beginnen rond half twaalf met z'n zessen te laden.
Het is even zoeken naar het ritme en de juiste volgorde, maar op een gegeven moment loopt het als een trein. Nog drie paar helpende handen melden zich om even een deel voor hun rekening te nemen. En dan plotseling, met slechts één pauze, is het tegen drieën, is de laatste doos beneden en kan die de wagen ingesjouwd worden! Daar hebben we naar uitgekeken....Het was een ontelbare reeks dozen en andere spullen, die we in een rap tempo twee trappen naar beneden hebben weten te brengen.
De spullen voor Henk en Piet, onze vrienden in Noorwegen, zijn voor de verhuizer en voor ons toch wat groter en zwaarder dan gedacht, maar jongens, het zit er ook allemaal in en komt er aan!

Het zit erop, het zit erin, hoewel niet alles: de enige van de tien boekenkasten die we juist zouden meenemen, omdat die in Henseid zou passen, zijn we vergeten in te laden..


We zien wel hoe we dat daar gaan doen. Het belangrijkste is dat onze woning in Utrecht nu echt leeg is. Geen auto meer in NL, geen huissleutels meer, best een raar gevoel.
Daarna een heerlijk koel biertje op ons zonnige balkon. We hebben mazzel met het weer.
Na nog wat schoongemaakt te hebben gaan we via een borreltje bij Leida, onze benedenbuurvrouw, naar Hans en Mariëtte, onze bovenburen en vrienden.
Heerlijke asperges gegeten, nagepraat, uitgepuft en gaan slapen.

Vanochtend hebben we de Dekhuyzenstraat definitief afgesloten en als woonplek vaarwel gezegd.
Emigratie is een lang proces van afscheid nemen.....
Nu zitten we in het huis van vrienden (Roely & Ton). Afgepeigerd, vol spierpijn, gebutste plekken en een beetje daas zijn we aan het bijkomen van de afgelopen dagen.
Morgen gaan we naar ons laatste logeerstation, voordat we op het vliegtuig naar Noorwegen stappen: Patricia en Kees in Amsterdam. Zij zullen ons maandag uitgeleide doen op Schiphol.
Dan kan verhuisdag deel 2 beginnen, het uitladen daar.....(wordt vervolgd)
Wat verhuisdag deel 1 betreft: heel veel dank Mariëtte, Benn, Charlotte, Dieter en Hein (jullie waren echt geweldig) en natuurlijk de mannen van Drent!

4 opmerkingen:

 1. Eelco van Ingen8 april 2012 om 15:43

  Goede reis a.s. maandag en we kijken uit naar jullie eerste bericht als inwoners van het mooie Noorwegen ! Veel succes.

  Eelco & Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aleid en Henk,

  We hopen dat jullie goed zijn aangekomen. En de spierpijn al weer wat gezakt is zodat het uitpakken kan beginnen. Succes!

  Getske en Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hei Henk en Aleid,

  Hvordan ga det? Takk, hopen wij! Vandaag een uitpakdag. Hopelijk is jullie huis net zo mooi van binnen als van buiten. We zijn benieuwd naar de eerste foto's vanuit Noorwegen. Succes met alles!

  Groetjes,
  Herman en Froukje

  BeantwoordenVerwijderen