maandag 22 september 2014

Niets te vertellen

Hebben we dan helemaal niets te vertellen, dat het zomaar zo lang stil blijft op deze weblog? Nou nee, in tegendeel!
Juli, augustus en september zijn overvolle maanden geweest, waarover veel te vertellen valt - maar juist vanwege die drukte bleef er weinig tijd over om daar melding van te maken. En toen er zo nu en dan gelegenheid was voor het schrijven van een sappige blog raakten we plots ernstig onthand doordat ons pc'tje het ineens voor gezien hield. Onthand waren we, om niet te zeggen gehandicapt, wekenlang! Wat een ramp...Wat zijn we afhankelijk van dat ding...

Terwijl het apparaat ter reparatie in de stad was, hebben we noodgedwongen een nieuwe aangeschaft, waarmee we in elk geval onze mail konden inzien, en het bedrijfsfacebookaccount konden bijhouden. Maar omdat al onze bestanden op de oude zaten konden we met veel dingen voor Solvik Mat niet verder: recepten, etiketten, brochures, foto's, facturen en alles, alles was onbereikbaar. Voortaan dit soort dingen elders opslaan, is dus de wijze les. Stom stom stom! Gelukkig hebben we het pc'tje sinds een paar dagen eindelijk gezond weer terug, mét alle bestanden. Duur grapje, maar ja. 'Sån er det', zeggen ze hier, 'zo is het nou eenmaal'.

Vanaf nu maken we een kleine inhaalslag over de zomermaanden.
Het begon in de eerste week van juli, toen de Drangedalse brassband 'Messingen' per telefoon toestemming vroeg om buiten voor onze winkel te komen spelen. Natuurlijk! Graag!

 
 
Het was een mooie dag en een gezellig optreden, helaas zonder ander publiek dan de buren (Olav en Else), vriendin Marit en wij, want de klandizie bleef die dag uit.


 
Het allerleukst was eerlijkgezegd toen het ene na het andere bandlid de slappe lach kreeg, om niets - en de slappe lach is het ergste wat een blazer tijdens een concert kan overkomen natuurlijk! Er aan terugdenkend krijg ik nog buikkramp van het lachen...
 
 
Die week stond in de krant dat Messingen met een concert Henseid had opgevrolijkt, buiten voor de winkel van Solvik Mat. Mooi meegenomen weer, die gratis reclame. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten