maandag 21 april 2014

U wordt bedankt!

Ja, u wordt allemaal bedankt! Voor de hartverwarmende steunbetuigingen namelijk, en de welgemeende felicitaties! Voor de narcisjes en andere gele paasplantjes en verrassende cadeautjes. En voor de enthousiaste reacties op Solvik Mat Butikk, op onze producten en op onze catering! Via mails, reacties op onze weblog, post, telefoon, en fysieke manifestatie. Voor de publiciteit niet te vergeten. Want woensdag 16 april haalden we opnieuw de krant...TA (Telemarks Avisa, een dagblad voor de hele provincie Telemark, met een heel wat forsere oplage dan de Drangedals Posten waar we eerder in stonden) plaatste een juichend artikel over 'die flinke Nederlanders die een specialiteitenwinkel hebben geopend in Henseid' enzo. Prima gratis reclame!


De kracht van de krant. Mede door die publiciteit hebben we, in de welgeteld 9 dagen dat de winkel nu open is geweest, een goeie 200 belangstellende klanten over de vloer gehad. En samen hebben die al meer producten gekocht dan we in het hele vorige seizoen aan andere winkels hebben geleverd!
Zonder uitzondering hebben de bezoekers hun waardering uitgesproken voor het lieve ouderwetse winkeltje en de zindelijke keuken,

een goed georganiseerd kruidenrek - niet echt heel erg gebruikelijk hier
 
Keurig overzichtelijk gevulde winkelplankjes

de kleuren, de vrolijke uitstraling en...de pracht van de locatie.

een bootje op het glinsterende Tokemeer
 
en een zwanenpaar voor de deur. Kan het mooier?

 
IJsjes maken had ik geprobeerd, thuis, met siliconenvormpjes waar je dan een stokje in kunt steken. Gewoon, zomaar. Maar ineens was het stralend weer geworden en gebleven, en kwamen er telkens mensen om ijs vragen. Okay dan: snel tig van die vormpjes aangeschaft en nu gaan ze als warme broodjes - beetje ongelukkig gezegd, maar duidelijk, toch? We maken ze op z'n puurst, van uitsluitend fruit en een lepel ecologische honing; er komt geen water aan te pas. Heel erg lekker!
 
 
 
Kortom, het is helemaal goed gegaan sinds onze openingsdag. 'Beginnersluck' zegt de onverbeterlijke pessimist in mij; het waren de nieuwigheid, de Paasvakantie én het mooie  weer, die ons meezaten. Zo zal het wel niet blijven en misschien komt er volgende week wel geen levende ziel meer... Maar wie weet. In elk geval hebben we nu al twee cateringopdrachten gehad en is er veel belangstelling voor onze brochure daarover. Wie weet.
 
Dan nu iedereen bedanken. In chronologische noch alfabetische volgorde, laat staan in volgorde van belangrijkheid. Gewoon allemaal achter elkaar - omdat het ons ontbreekt aan tijd om iedereen persoonlijk te bedanken. Bedankt dus:
 
Marjorie en Theo (de bankjes staan buiten hoor!)
Hans en Mariëtte
Anne
Richard en Carin
Olav og Else
Isis en Eva
Else Selman
Jan en Annemarie
Kari og Kjell
Åse Dvergsal van Drangedals Posten
Renske
Roely en Ton
Inger LiseSkarstøl
Eveline van der Mooren
Amber en Marco
Marit Sansodden og Jan
Harma van Henseid Skole
Hans Hazenbosch
Toine en Corrie
Franka en Rinie van Birkelund Camping
Hans en Getske
Roely en Ton
Ria en Angeniet
Véronique
Doeke
Cecilie van Telemarks Avisa
Benn en Rob
Tore Halvorsen van Drangedal Kommune
Lammert Altena van Drangedal Produkter
Monica Gullaksen van Løyte Gård
Jan Berend
Anders og Hilde
Bram, Renate, Olivia en Felix van Økonome
Anne Gru og Anders
Marieke Fleer
Wil, trouwe bloglezer
Piet uit Hurdal
Aksana die de zeepjes maakt
Hege Johansson
Malin, Øystein og Kasper
 
En waarschijnlijk zijn er meer. Die worden hierbij evengoed bedankt!
We hebben massa's energie opgedaan van de afgelopen dagen en zijn vol goede moed over het welslagen van Solvik Mat. Pippi en Poppy slaan het gelaten gade. Samen.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten