maandag 29 april 2013

Een nieuwe lente en ouwe meuk


 
De lente is laat en traag op gang gekomen. Met het verdwijnen van de sneeuw- en ijsmassa wordt ook de schade die de winter heeft aangericht stukje bij beetje onthuld. In de herfst, toen we nog heerlijk zaten te genieten in de zon, keken we met enige verbazing naar onze buren, die in onze ogen veel te vroeg al bezig waren om plantenbakken te legen en binnen op te bergen. Daar hebben we best nog wel tijd voor, dachten we. Kort na deze gedachte verdween onze buitenboel plotsklaps onder een dik pak sneeuw. De vorst deed de rest en we vreesden al dat een aantal zaken niet meer te redden zou zijn.
Het blijft wennen om het tempo van de seizoenswisselingen hier bij te houden. Volgende keer toch nog maar beter kijken naar wat de omgeving doet. Zie hier een paar beelden van wat inmiddels helaas oude meuk is geworden.
 


emmers zijn reddeloos verloren...


schalen, asbakjes, plantenpotten ook...
 

Eindelijk kunnen we buiten in de tuin weer actief worden. Tijd voor wat snoeiwerk en het wegbranden van oud gras en onkruid. Buurman Olav is daar zeer behendig in en heeft er ook zichtbaar lol in. Verbazingwekkend dat gras etc, dat maandenlang onder sneeuw en ijs heeft gelegen, simpelweg met een aansteker in de fik vliegt!

    

Ook de poezen (Pippi en zijn vriendinnetje Mungo) verheugen zich op het nieuwe seizoen - en spelen in een van de laatste (?) verhuisdozen, ditmaal vol groenafval, is erg leuk.

We zijn er allemaal klaar voor. De nieuwe lente is er, het wachten is nu op het nieuwe geluid. Alles gaat snel groeien en bloeien, ook de groenten en vruchten die we willen gaan verwerken in onze producten. Het seizoen van verkoop in de gårdsbutikken (boerderijwinkels) staat voor de deur en dat moeten we voor de introductie van onze producten niet laten lopen. Werk aan de winkel!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten