zaterdag 5 juli 2014

Spannende tijden?

 
 
Met voetbal heb ik helemaal niks, maar toen Nederland een poosje geleden in het wereld kampioenschap de eerste wedstrijd won moesten we wel: de oranje vlaggetjes ophangen. Die hadden onze vrienden uit Nederland meegenomen en we hebben ze moeten beloven ons huis ermee te versieren in het geval van een Hollandse zege. Aldus geschiedde. Tot plezier van onze Noorse klanten overigens - een gemakkelijk onderwerp van gesprek in de winkel, een welkome drempelverlager dus.
 
We hebben het de laatste weken zo druk gehad dat er geen tijd was voor een informatief of gezellig blogje, daarom nu maar even dit tussendoortje. Want vanavond is die gekke wedstrijd, dat overgewaardeerde, geldverslindende en hysterische 'sport'gebeuren toch wel een beetje spannend. Een spelletje tussen Nederland en Costa Rica...Helemaal raar, omdat voorheen onze bovenburen en goede Utrechtse vrienden een jaar geleden naar Costa Rica zijn geëmigreerd! Allevier zijn en blijven we Nederlanders natuurlijk - maar hoe zit dat met loyaliteit ten opzichte van het land waar je hart ligt?
 
Sterkte, Hans en Mariëtte! Gelukkig voor ons doet Noorwegen niet mee aan deze spelletjesrondes. Hier doen ze weer andere dingen. Skiën en schieten enzo, ook niet helemaal begrijpelijk, maar kennelijk erg leuk.
 
En als vanavond laat de oranje vlaggenslinger moet worden binnengehaald, hebben we altijd de bloemen nog. Wel zo mooi om naar te kijken, eigenlijk. Mooier dan een tv-scherm.
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten